Aanmelden
Hoe meld je je aan?
Als de wachtlijst open is, kun je je bij ons aanmelden door het contactformulier in te vullen. We nemen dan binnen 48 uur contact met je op. Als we inschatten dat je bij ons aan het juiste adres bent, plaatsen we je op de wachtlijst.
Wanneer je in behandeling wil bij De Gezonde Volwassene heb je hiervoor een verwijsbrief van je huisarts nodig. Het is belangrijk dat je deze meeneemt naar de intake of al eerder naar ons opstuurt.
NB: Wanneer je in behandeling wil bij De Gezonde Volwassene is het de bedoeling dat je jezelf aanmeldt. Jouw verwijzer kan dit niet voor je doen.
De wachtlijst van De Gezonde Volwassene Amsterdam en Utrecht zijn gesloten. Dit betekent dat je je nu niet kunt aanmelden.
NB: Check je spam als je je bij ons aanmeldt en denkt geen reactie ontvangen te hebben!
Wil je alvast een start maken met schematherapie? Ons zelfhulpboek-schematherapie Unstuck. Dealen met overbelasting, perfectionisme en niet weten wat je wilt ligt nu in de winkel! Speciaal geschreven voor millennials maar net zo relevant voor andere generaties.
Of luister naar Fleur bij De Podcastpsycholoog die vertelt over schematherapie: https://www.depodcastpsycholoog.nl/seizoen6/patronenloslaten
07-03-2025 - De wachtlijst van De Gezonde Volwassene Amsterdam en Utrecht zijn (nog steeds) gesloten. Dit betekent dat je je nu niet kunt aanmelden.
Er is geen verschil in wachttijd tussen basisGGZ en specialistische GGZ en/of stoorniscategorieën
Er is geen wachttijd tussen intake en behandeling
Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknormen). Wachtlijstbemiddeling betekent (helaas) niet dat je sneller bij ons terecht kunt, maar dat zij meedenken over een ander centrum waar je mogelijk eerder aan de beurt bent.
Intakeprocedure
Een behandeling bij De Gezonde Volwassene beging altijd met een intakegesprek. Wanneer we inschatten dat je bij ons de juiste behandeling kunt krijgen, start een diagnostische fase. Deze bestaat uit een aantal gesprekken (zoveel als nodig) waarin jij en je therapeut met elkaar kennismaken, je problemen in kaart worden gebracht en wordt nagegaan hoe je problemen tot stand zijn gekomen. Ook wordt besproken wat je wil bereiken met jouw therapie. Daarnaast worden wederzijdse verwachtingen over de therapie besproken. Verder maak je kennis met de schematherapietaal en -technieken. Aan het eind van deze fase stel je met je therapeut een behandelplan op en wordt gekeken of individuele behandeling of groepsbehandeling het meest passend is. Wanneer er overeenstemming is over het behandelplan start de behandeling.
Het gebeurt soms dat we de conclusie trekken dat een ander type therapie dan schematherapie beter aansluit. In dit geval kijken we samen met je waar je het beste in behandeling kunt gaan.
Behandelfase
Na de intakefase volgt de behandelfase. Deze fase heeft als doel het leren doorbreken van je vastzittende patronen. Nare ervaringen die hieraan ten grondslag liggen worden verwerkt en de focus ligt op anders leren voelen en je anders gaan gedragen. Ons doel is je een stap verder te helpen.
Afrondende fase
In deze fase bereid je je voor op afronden van je behandeling bij De Gezonde Volwassene. De gesprekken vinden minder frequent plaats en de focus ligt op het geleerde in de praktijk brengen en het weer “alleen” doen, zodat je straks zonder therapie verder kan.
Behandeling bij De Gezonde Volwassene duurt maximaal 50 sessies.